طراحی یک اپلیکیشن برای اپ استور Apple نیاز به توجه زیادی به جزئیات دارد. اپ استور اپل در مورد اپلیکیشن هایی که به آنها اجازه انتشار در پلت فرم خود را میدهد بسیار سخت گیر میباشد. آنها همچنین قوانین و مقرراتی را هم برای نحوه دسترسی کاربران به این اپلیکیشن ها دارند. به همین دلیل ما این چک لیست را جمع آوری کردیم تا به شما در طراحی اپلیکیشن IOSموفق کمک کنیم.
این چک لیست به شما کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل کنید که کارهای خاص یا عناصر مهم در طراحی اپلیکیشن نادیده گرفته نشوند و بتوانید در مدت زمان کوتاهی تاییدیه انتشار اپلیکیشن خود در اپ استور را دریافت نمایید.
نکات مهم برای استفاده از چک لیست
- اپلیکیشن هیچ کس کامل نیست.
در حقیقت، بیش از نیمی از کاربران می گویند که در شش ماه گذشته با مشکل در یک اپلیکیشن مواجه شده اند.
اگر از این راهنمایی ها پیروی کنید میتوانید شانس بروز این مشکلات را به حداقل برسانید. ما نمی گوییم که اپلیکیشن ما هرگز مشکلی نخواهد داشت. اما یک چک لیست می تواند به شما در جلوگیری از اشتباهات احمقانه که می تواند به آسانی اجتناب شود کمک کند.
- چک لیست خود را در حین تست های کنترل کیفیت بررسی نمایید (QA tests)
سعی کنید در زمان پیشرفت پروژه کار خود را بررسی کنید. این بدان معنا نیست که شما باید هر روز چک لیست را بردارید و بررسی کنید. بعد از تکمیل کدها توسط تیم برنامه نویسی و پیاده سازی اپلیکیشن، باید بررسی نمایید که موردی از قلم نیافتاده باشد. به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم که در طول انجام تست های تضمین کیفیت نهایی (final Quality Asurance tests) از چک لیست خود استفاده نمایید.
زمانیکه توسعه دهندگان و طراحان شما آماده ارائه اپلیکیشن به اپ استور برای کسب تایید هستند باید اطمینان حاصل کنید که اگر چیزی از بین رفته، به درستی کار نمی کند یا نادیده گرفته شده، در طول آزمایشات QA آن را اصلاح نمایید.
- از درست بودن نام و شماره نسخه اپلیکیشن اطمینان حاصل کنید
هر نسخه ای را که شما آزمایش می کنید باید به درستی برچسب گذاری شود. نام و شماره هر نسخه نیز باید با چک لیست مربوطه مطابقت داشته باشد. اکثر نسخه های نرم افزاری شامل سه جزء هستند.
در اینجا یک نمونه از Snapchat در Apple Store App وجود دارد.
همانطور که می بینید، هنگامی که به نامگذاری و شماره نسخه های جدید اپلیکیشن می پردازد، همان فرمت را دنبال می کند.
چک لیست بررسی اپلیکیشن برای انتشار در اپ استور
1# عملکرد اپلیکیشن
ما توصیه می کنیم چک لیست خود را با نحوه عملکرد اپلیکیشن شروع کنید. اگر به خوبی کار نمی کند، شما نمی توانید آن را به عموم ارائه دهید.
به خاطر داشته باشید، همه این مورد زیر ممکن است برای هر اپلیکیشن خاص قابل اجرا نباشد .بنابراین شما می توانید برخی از این موارد را حذف کنید.
1-1 منابع ورودی اپلیکیشن
عملکرد صفحه کلید و متن ها جزء بخش ورودی ها به حساب می آیند. جزئیات چک لیست بخش ورودی ها عبارتند از:
- فیلد های متنی را بررسی کنید که زمانی که کاربر میخواهد چیزی را تایپ کند پنهان نشود.
- آیا کاربران امکان انتخاب متن و کپی و چسباندن کلمات در اپلیکیشن شما را دارند؟ اگر می خواهید این تابع در زمان های خاص غیر فعال شود، آن را در اینجا بررسی کنید.
- شما همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تمام توابع صفحه کلید برای اندازه های مختلف صفحه نمایش فرمت شده است. این برای همه مدل های آیفون و همچنین iPads های مختلف درست است؟
- بررسی کنید که آیا اپلیکیشن شما با صفحه کلید خارجی استاندارد کار می کند؟
- شما همچنین باید موارد زیر را تنظیم کنید:
- صفحه کلید برای تایپ URL
- صفحه کلید برای تایپ ایمیل
- یک صفحه کلید پیش فرض
- یک نوع صفحه کلید برای تلفن
- بررسی کنید که آیا اپلیکیشن شما به یک فرهنگ لغت دسترسی پیدا می کند تا در زمان تایپ کردن کاربران به او اجازه دهد تا کلمات پیشنهادی را استفاده کند.
- اگر اپلیکیشن شما چندین صفحه ورودی دارد، باید کلید بازگشت را تنظیم کنید.
- تعداد فیلدهای ورودی را محدود کنید تا تجربه کاربری را بهبود بخشید. در تصویر زیر کاربر فرم سمت راست را سریعتر پر کند تا فرم سمت چپ. زیرا فقط پنج فیلد را پر میکند نه ده فیلد.
2-1 راههای ارتباطی اپلیکیشن
شما همچنین باید تست کنید که چگونه کاربران میتوانند به اپلیکیشن شما متصل شوند. آیا آنها نیاز به اتصال به WiFi برای کار با اپلیکیشن دارند؟
آیا اپلیکیشن شما با استفاده از اینترنت همراه اجرا می شود؟
تست کنید تا ببینید کدام ویژگی های اپلیکیشن شما می تواند در حالت هواپیما اجرا شود
خطاهای شبکه را بررسی کنید مانند:
- وقفه سرور
- وقفه شبکه اینترنت
- GPRS
- قطعی آنتن و اینترنت
اپل توضیحات مفصلی از نحوه عملکرد شبکه در صفحه دستورالعمل توسعه خود دارد.
ادامه این مقاله را در بخش دوم مطالعه فرمایید.
چک لیست انتشار اپلیکیشن در اپ استور - بخش دوم
چک لیست انتشار اپلیکیشن در اپ استور - بخش سوم