چگونه ایده کسب و کار خود را به یک اپلیکیشن موبایل تبدیل کنیم؟


چگونه ایده کسب و کار خود را به یک اپلیکیشن موبایل تبدیل کنیم؟

آیا شما یک ایده خوب در خصوص طراحی یک اپلیکیشن دارید که پیش از این توسط کسی اجرا نشده؟ اما نمی دانید که برای شروع تبدیل یک ایده عالی به یک اپلیکیشن موبایل کاربردی چه کاری باید انجام دهید؟ در ادامه با ۱۲ قدم که نقش اساسی در طراحی اپلیکیشن موبایل دارد آشنا می شوید.

قدم اول : هدف را تعیین کنید

داشتن یک ایده خوب تنها نقطه شروع برای هر پروژه ای می باشد. اما قبل از اینکه درگیر جزییات شوید، لازم است به طور شفاف هدف خود را از طراحی اپ موبایل مشخص نمایید و همچنین هدفی که اپلیکیشن دنبال می کند  نیز باید مشخص باشد. اپلیکیشن در چه دسته ای قرار میگیرد؟کاربران با اپلیکیشن شما چه کاری انجام می دهند؟ اپلیکیشن موبایل در کدام قسمت زندگی کاربران تاثیر گذار است؟

تعریف یک هدف واضح برای هر اپلیکیشن موبایل ، باعث می شود مراحل توسعه با سرعت بیشتری در جریان باشد.

قدم دوم: طرح اپلیکیشن موبایل را بکشید

توجه کنید که برای کشیدن طرح اپلیکیشن موبایل ، نیاز نیست که شما یک طراح حرفه ای باشید. شما با کشیدن طرح اولیه اپلیکیشن ، بستر رابط کاربری اپلیکیشن را طراحی می کنید و ویژگی های اصلی برنامه شما مشخص می شود. این مرحله برای قابل فهم شدن ساختار اپلیکیشن برای اعضای تیم توسعه بسیار حائز اهمیت می باشد. همچنین این طرح اولیه می تواند یک منبع خوب برای افراد تیم باشد تا از طریق آن با فاز بعدی توسعه آشنا شوند.

قدم سوم: تحقیق در مورد طرح

بعد از روشن شدن هدف دقیق اپلیکیشن و طرح اولیه رابط کاربری ، وقت آن رسیده است تا تحقیقات خود را در چهار گروه اصلی آغاز کنید:

پیدا کردن اپلیکیشن موبایل دیگری که در این زمینه فعالیت می کند.
در صورتی که شما احتمالا فکر می کنید که یک ایده عالی و خاص دارید که می تواند تغییرات بزرگی در زندگی مردم ایجاد کند، اگر نگاهی به آمار اپلیکیشن موبایل که تا کنون طراحی شده است بندازید احتمالا نا امید خواهید شد. طبق آماری که در مارس ۲۰۱۷ منتشر شد ، در حال حاضر ۲.۸ میلیون اپلیکیشن اندروید و ۲.۲ میلیون اپلیکیشن ios طراحی شده است. بنابراین طراحی اپلیکیشن موبایل که پیش از این طراحی نشده باشد، بنظر غیر ممکن می رسد.

با این وجود، شما نباید به خاطر دیگر افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند دلسرد شوید. بر روی پروژه و کسب و کار خود تمرکز کنید و از اشتباهات رقبای خود درس بگیرید و سعی کنید ویژگی منحصر به فرد خود را پیدا نموده و بر روی پرورش آن تمرکز کنید.

یک طرح که برای طراحی اپ موبایل خود می توانید از آن الهام بگیرید پیدا کنید.
وب سایت های در این زمینه وجود دارد که انواع طراحی را در آنها می توانید پیدا کنید. برای مثال میتوانید با جستجو در سایت Dribbble یک طراحی مناسب پیدا کنید که برای طراحی اپلیکیشن از آن الهام بگیرید.

اطلاعات مربوط به شرایط فنی اپلیکیشن موبایل خود را جمع آوری کنید.
بررسی کنید که آیا ایده شما از لحاظ فنی عملی است یا نه ! معمولا برای عملی کردن یک ایده بیشتر از یک راه وجود دارد. بنابراین می توانید راه های مختلف را بررسی کرده و در انتها بهترین راه را انتخاب کنید. همچنین یکی دیگر از مواردی که باید در مورد آن تحقیق کنید موارد قانونی مانند، قانون کپی رایت ، حریم شخصی و از این دست موارد می باشد که با توجه به نوع کسب و کار شما شاید مجبور به تهییه مجوز های دیگری برای طراحی اپلیکیشن موبایل شوید.

در مورد راه های کسب درآمد از اپلیکیشن خود اطلاعات جمع آوری کنید.
اکنون که با تحقیقات امکان اجرای اپلیکیشن خود را تایید کرده اید، زمان آن رسیده است که در خصوص  استراتژی های بازاریابی خود فکر کنید. شما باید مشخص کنید که برای رسیدن به مشتریان و جامعه هدف خود  از چه راهی عمل خواهید کرد. آیا استفاده از کمپین های تبلیغاتی موبایل می تواند برای شما موثر باشد؟
پس از تعیین استراتژی بازاریابی ، شما میبایست برنامه کسب در آمد خود را تهیه کنید. در اپلیکیشن موبایل راه های متفاوتی برای کسب در آمد موجود است. اما تعیین روشی که شما از آن استفاده خواهید کرد بر روی مراحل توسعه تاثیر گذار است. به همین دلیل نیاز است که پیش از شروع کار طراحی اپ ، روش خود را مشخص نمایید.

مطالعه بیشتر: اپ های رایگان چطور پول در می‌آورند؟

قدم چهارم: برای اپلیکیشن موبایل خود wireframe ایجاد کنید

در این مرحله نیاز است که از طرح شما یک تصویر واضح تر وجود داشته باشد. بنابراین می توانید بر اساس طرح ابتدایی که تهیه کرده بودید، با استفاده از ابزارهای آنلاینی نظیر mockingbot ، Balsamiq، Moqups و HotGloo، یک wireframe از اپلیکیشن موبایل تهیه کنید. این ابزار ها امکان اضافه نمودن کلید را به شما میدهند، به همین دلیل در انتها می توانید یک طراحی داشته باشید که مراحل تا رسیدن به هدف را در آن مشخص باشد.

در حالی که wireframe را طراحی می کنید می توانید در کنار آن یک storyboard نیز طراحی کنید. در storyboard هدف این است که صفحات مختلف اپلیکیشن و نحوه حرکت کاربر بین این صفحات با استفاده از عکس و فلش مشخص شود.

قدم پنجم: زیرساخت اپلیکیشن موبایل را تعریف کنید

پس از طراحی  wireframe و storyboard ، شما طرحی از ساختار داخلی اپلیکیشن فراهم کرده اید. حال زمان آن رسیده تا طرح زیرساخت را تهیه کنید. سرور ، وب سرویس ها API ها را مشخص کنید و همچنین طرحی از پایگاه داده موبایل اپلیکیشن را تهیه کنید.

مشخص کردن موارد ذکر شده ، قسمت مهمی از توسعه موبایل اپلیکیشن را تشکیل می دهد. زیرا می توانید این طرح ها را به عنوان مستندات پروژه ذخیره کنید و در مراحل بعدی توسعه به آنها مراجعه کنید. همچنین این مستندات به عنوان مرجع آموزشی خود خوان برای افرادی که بعد ها ممکن است به تیم توسه موبایل اپلیکیشن شما اضافه بشوند، مورد استفاده خواهد بود.

قدم ششم: نمونه اولیه موبایل اپلیکیشن را آزمایش کنید

به طرح wireframes بازگشته و از خانواده ، دوستان ، همکاران و یک فرد متخصص بخواهید که به شما در آزمایش نمونه اولیه موبایل اپلیکیشن کمک کنند.

برای آزمایش نمونه اولیه ، wireframes را در اختیار آن ها قرار دهید. از آن ها بخواهید که پس از کار با اپلیکیشن ، نظرشان صادقانه با شما در میان بگذارند. اگر امکانش را دارید ترجیحا این آزمایش را در حضور خودتان انجام دهند. در این صورت با نظارت بر چگونگی ارتباط آن ها با اپلیکیشن می توانید نواقص طراحی را درک کنید و لیستی از مشکلات UI/UX تهیه کنید که دوباره بر روی آنها برای بهبود کار کنید.

هدف از این مرحله این است که پیش از شروع فرآیند طراحی و توسعه موبایل اپلیکیشن، شما ایرادات را پیدا و رفع کنید. زیرا پس از شروع طراحی ، ایجاد تغییرات یک ریسک بزرگ است که ممکن است به نسخه نهایی اپلیکیشن را با مشکلاتی رو به رو کند. بنابراین بهتر است نمونه اولیه از ابتدا بهتر طراحی شود.

قدم هفتم: شروع برنامه نویسی

حال که طرح شما آماده شده و نمونه اولیه آزمایش شده و مشکلات مشخص شده رفع شده اند، زمان آن رسیده که برنامه نویسی  آغاز شود. تیم توسعه دهنده باید سرورها، پایگاه های داده، API ها و راه حل های ذخیره سازی را راه اندازی کند.

همچنین با توجه به نوع فعالیت اپلیکیشن باید اقدامات قانونی و در صورتی که درگاه پرداخت دارید، مراحل کسب درگاه از بانک را نیز در لیست کارهایتان قرار دهید. توجه کنید که برخی از اقدامات لازمه ، زمان گیر هستند، به همین دلیل آن ها را به تاخیر نیندازید.

قدم هشتم: طراحی گرافیکی (پوسته) اپلیکیشن موبایل

پوسته همان قسمتی از اپلیکیشن است که توسط طراحان و توسعه دهندگان طراحی می شود و از طریق صفحه نمایش موبایل قابل دسترسی است. این وظیفه تیم طراحان است که با توجه به wireframe که شما پیش از این تهیه کرده بودید، پوسته را با کیفیت بالایی طراحی کنند.

هدف شما این است که موبایل اپلیکیشنی طراحی کنید که جامعه هدف شما به آسانی با آن ارتباط بر قرار کند. به همین دلیل لازم می باشد تمام بازخورد هایی که از آزمایش نمونه اولیه ( قدم ششم ) بدست آورده اید را در جهت بهبود رابط کاربری لحاظ نمایید.

مطالعه بیشتر: 21 توصیه برای طراحی اپ‌های بَرنده

 

اپلیکیشن ساز آنلاین اپ کاره، شما را در تحقق ایده و آرزوهایتان همراهی می کند.

اپلیکیشن ساز آنلاین اپ کاره

 

نظرات و پیشنهادات

امتیاز شما: